Антимонопольний комітет України сьогодні знову не зміг винести рішення у справі про ринок електроенергії в Україні, пише Газета по-українськи. Наступне засідання відомства перенесено на 17 січня. Про це заявила заступник глави - державний уповноважений АМКУ Марія Нижник.

Як відомо, розслідування ведеться з 2015 року з ініціативи Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг. НКРЕКП звернулася в Антимонопольний комітет України з вимогою розслідувати ознаки монопольного становища групи ДТЕК на ринку генерації електроенергії.

Як випливає з даних, оприлюднених представниками АМКУ на засіданні 20 листопада, ринкова частка енергохолдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%. "Але є Регулятор. І тому у ДТЕК немає можливостей зловживати і впливати на ціну", - заявила Нижник.

У свою чергу в прес службі ДТЕК заявляли, що холдинг не є монополістом і сподівається на об'єктивне і прозоре розслідування ситуації на ринку електроенергії.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще