Варто нагадати нашим читачам, що наприкінці листопада 2019 року Служба безпеки України почала обшуки чиновників з Миколаївської облради, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, а також комунального підприємства. Співробітники правоохоронних органів підозрюють, що державні службовці привласнили кошти, виділені з бюджету на школи.

З'явилася інформація, що в справі замішано видавництво "Гутенбергз", яким володіє Володимир Усов. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Політрада".

Володимир Усов, MC Today
Володимир Усов, MC Today

У лютому 2018 року підприємець заявив журналістам, що фірма розробила в Одесі систему електронних підручників. Володимир Усов похвалився, що його проєкт схвалено Міністерством освіти. За словами бізнесмена, систему почали впроваджувати "у Вінниці, Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Києві та ще у 5 містах".

Програма розвитку освіти Миколаївської області передбачає, що учні отримають безкоштовний доступ до підручників в Інтернеті. Але в СБУ та ДБР з'ясували, що місцеві чиновники внесли до витрат бюджету закупівлю електронних підручників, змовившись з двома приватними компаніями. Провівши незаконний тендер, представники влади перевели спільникам 15 мільйонів гривень, а в подальшому — привласнили їх. В рамках кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцем роботи, проживання та в автомобілі підозрюваних.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Серед фігурантів справи є компанія з Одеси. Є інформація, що це саме "Гутенбергз". Поки СБУ спіймали слід махінаторів тільки в Миколаєві. Але головна їх годівниця знаходиться в Одесі. Важливо, щоб правоохоронці не "злили" справа і докопалися до головного організатора афери.

Раніше стало відомо, що Володимир Усов став фаворитом серед кандидатів на пост глави Державного космічного агентства України. Він набрав найбільше балів на конкурсі і очікує співбесіди з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Нагадаємо, Вадима Альперіна випустили з СІЗО: у скільки обійшлася свобода "хрещеного батька контрабанди".

Як повідомляв Знай.uа суд заарештував відомого олігарха Костянтина Жеваго.

Знай.uа писав, Пальчевський намацав точку "G" у Януковича, а всі "задоволення" отримав Зеленський.