У рамках угоди, Кіча внесе внесок у Фонд United 24 на "Армію дронів" на 100 млн грн.

Замість п'яти років позбавлення волі, він отримав фактично умовний термін з випробувальним терміном в один рік.

Раніше, Микола Злочевський, колишній міністр екології часів Януковича, спробував закрити кримінальні справи, в яких причетна його компанія Burisma та "Реал Банк", за 6 млн доларів. Фінансова установа отримала у НБУ стабілізаційний кредит у заставу нафтобази, але не повернула його, розмір якого становив 800 млн грн. Коли спробували стягнути заставне майно, виявилося, що його придбали за ціною, нижчою за 3 млн грн. Закрити справу Злочевському не вдалося, адже він планував корумпувати НАБУ та САП, заплативши 5 млн доларів тому, хто ухвалить рішення про закриття розслідування, та ще 1 млн доларів на послуги посередників.

У 2020 році Кічу, тодішнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ілляшенка та ексспівробітницю податкової Олену Мазурову затримали при спробі дати хабар. Кіча пішов на угоду зі слідством, здаючи свого колишнього шефа та допомагаючи слідству зібрати докази злочинів. Крім того, він вніс внесок у Фонд United 24 на "Армію дронів" у 100 млн грн.

Злочевський має бути притягнутий до відповідальності за свої злочини, пов'язані з отриманням стабілізаційного кредиту для "Реал Банку". Національний банк України видав банку 800 млн грн у 2015 році, які банк повинен був повернути, використовуючи нерухомість Херсонської нафтобази як заставу. Однак відомо, що під час укладання договору про надання кредиту вартість заставного майна була завищена. "Всеукраїнський промисловий союз", пов'язаний зі Злочевським, придбав Херсонську нафтобазу та Херсонську нафтогавань за значно меншу вартість, ніж вказано у договорі про кредит. Це означає, що держава фактично втратила ці 800 млн грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

ЗМІ повідомляють, що Злочевський переписав свій особняк на дружину та передав енергетичний бізнес на своїх дочок, щоб уникнути відповідальності за злочин. За цією справою замішано два десятки фігурантів, які брали участь у схемах Злочевського, які проходили за згодою експрезидента Віктора Януковича. Одним зі спільників Злочевського був колишній олігарх Сергій Курченко. Ця справа має особливе політичне значення, оскільки до ради директорів Burisma колись входив Хантер Байден, син президента США Джо Байдена.

Тому саме Злочевський вирішив заплатити хабар у розмірі 6 мільйонів доларів, оскільки деякі з фігурантів продовжували займатися бізнесом в Україні після втечі Януковича, а підприємства, які взяли участь у заволодінні коштів, продовжують функціонувати. Незаконні дії злочинної групи тривають і зараз, наприклад, фірма "Рівне-Будматеріали", пов'язана з ексміністром Злочевським, самовільно зайняла комунальну ділянку на Рибальському острові в Києві та облаштувала там майданчик для перевалки піску. Частину цієї землі раніше було відведено під будівництво нового мосту, а інша частина є в користуванні стратегічного заводу. Доки всі учасники численних схем не будуть притягнуті до відповідальності, зупинити злочинну діяльність буде надзвичайно важко.

Раніше ми розповідали що: Керівники ДСНС Трегубенко та Івлєв замовляють дорогі ремонти замість пожежної техніки

Нагадуємо: Яна Матвійчук ініціює спрощення процедури отримання зброї

Також: Ветеран таїландського фронту Микола Тищенко образився на пародію від "Квартал 95" та накинувся на Кошового