Інвестиційний банкір Ігор Мазепа, якого звинувачують у шахрайстві в 3 млн доларів хоче "лісами валити з України".

Під час обшуків у Ігоря Мазепи було знайдено $600 000 незадекларованої готівки. Тепер ці кошти будуть направлені на ЗСУ. Про це пише ресурс "Народна правда".

Ігор Мазепа
Ігор Мазепа

Згідно з повідомленнями, Мазепу звинувачують у шахрайстві при купівлі 100% статутного капіталу компанії-газодобувача ТОВ "Навігатор Майницьке". Для здійснення махінації він використав компанію "Села Енерджі".

Надавши недостовірну інформацію та зловживаючи своїми повноваженнями, Мазепа заволодів майновими правами ТОВ "Навігатор Комплект" на суму понад 3 млн. доларів США, — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Зазначається, що "Села Енерджі" не виконувала домовленостей, та була використана Мазепою лише для контролю над газодобувною компанією.

Ігор Мазепа. Фото: Telegram
Ігор Мазепа. Фото: Telegram

Після заволодіння 100% часткою статутного капіталу ТОВ "Навігатор Майницьке" посадовці "Села Енерджі", пов'язані з Ігорем Мазепою, ініціююавли судові суперечки з метою заперечення своїх зобов'язань та створення видимості існування суперечливих господарських відносин.

Сам Мазепа так коментує ситуацію:

А суть цієї суперечки — досить банальна. Представники однієї приватної компанії вважають, що я та мої партнери занадто мало їм заплатили за придбання Майницького родовища. Ми так не вважаємо, і бачимо чіткі перспективи довести це в господарському суді. Продавці, очевидно, теж бачать, що закон не на їх боці, тому вирішили діяти по принципу 90-х й подали заяву в поліцію за нібито фактом неповного розрахунку за придбане майно (тобто за неотриманий бонусний розрахунок від продажу).

Цікаво що у Мазепи це не перші звинувачення у неправомірних діях, та невиконаннях своїх обов'язків. Інвестбанкір за свою професійну діяльність встиг пересудитися чи не з половиною українських банків, мати позови від Комісії з цінних паперів та бірж США, та іншими судовими тяжбами.

Нагадаємо, ми писали, що Андрій Алістаров: шантажист на довірі або блогер-казкар, що сидів.

Як повідомляв "Знай.ua" пенсіонери з картками "Ощадбанку" втратили свої гроші, що відбувається.

Також "Знай.ua" інформував, що відкрито офіційне "полювання" на торговців та нарколабораторії – стартувала акція "Спіймай баригу".