Як стверджують учасники конкурсу, ця норма є пережитком радянських часів, а на її застосуванні до переможця наполягла член Антикорупційної ради Міноборони Дана Ярова, повідомляють ЗМІ.

За інформацією від учасників торгів, претенденти мали подати звітність про наявність не менше 50 працівників. Така вимога міститься у п.105.

Переможець, як і належало, надав відповідні документи про наявність у нього більше 60 працівників, які отримують зарплатню і належним чином застраховані.

Втім, це не влаштувало Ярову і вона наполягла на застосуванні до переможця пункту 101. Цей пункт містить норму про середньооблікову кількість працівників, яка має бути не менше 42.

Справа у тому, що середньооблікова кількість працівників є радянським анахронізмом. За наявності сучасного електронного обліку виводити середнє значення немає потреби. До того ж, це середнє значення може суперечити п.105. про 50 працівників на звитний день.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Це протиріччя між п.105 і п.101 пояснив один з підрядників, який брав участь в аукціоні: «У разі, коли у учасника торгів на початку березня було 10 працівників, у середині місяця – 15, а 31 числа, наприклад, 65, то, звісно, середньооблікова кількість становитиме всього 30 – тобто менше 42».

Водночас під час аналогічного аукціону по Житомирській області п.101 до переможця не застосовуався.

З цього учасники ринку роблять висновок, що у Житомирській області перемогу здобула «зручна» для Ярової компанія, а у Львівській – ні.

До речі, нещодавно повідомлялося, що за втручання Дани Ярової у формування тендерних умов для учасників аукціонів із забезпечення ЗСУ харчуванням рітейлери як найпотужніші гравці ринку змушені були самоусунутися. У підсумку 8 з 22 лотів загальною вартістю 7,21 млрд гривень виграла компанія «АТОМСЕРВІС», проти якої СБУ розслідує кримінальну справу.