Енергохолдинг Ріната Ахметова ДТЕК готується до постачань вугілля зі своїх шахт в Ростовській області.

Про це, як повідомляють "Українські новини", сказала в прес-службі підприємства.

"До початку відвантаження на Придніпровську і Криворізьку ТЕС перших партій вугілля з ПАР, які очікуються в червні, ДТЕК прийняв рішення направити на ці станції частину антрациту з Шахтоуправління "Обухівське" (Ростовська область, Росія)", - йдеться в повідомленні. В даний час ця шахта постачає вугілля на Луганську ТЕС. У компанії пояснили, що завчасна підготовка дозволить відразу включатися в роботу при нарощуванні навантаження на енергосистему України.

При цьому в ДТЕК уточнили, що основна маса вугілля на ці підприємства буде надходити з ПАР. Вони закуплять 600 тисяч тонн антрацитового вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн тонн. Перше судно прийде в червні.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що в "ЛНР" зібралися переорієнтувати всю вугільну промисловість на Росію. Про це повідомив "виконуючий обов'язки міністра палива, енергетики та вугільної промисловості" Павло Малигін.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще