Бізнес-імперію олігарха Рінат Ахметов представляють тисячі його людей в органах влади. Про це свідчать дані декларацій на сайті НАЗК.

За інформацією Politeka, близько 3 тисяч представників корпорацій Ахметова ДТЕК і "Метінвест", а також члени їхніх родин займають високі посади у місцевих радах,поліції, прокуратурі, судах та інших відомствах.

При цьому географія працівників корпорацій олігарха при владі майже повністю повторює мапу його активів.

На сході Дніпропетровської області розташовані шахти "ДТЕК Павлоградвугілля", у районі Кривого Рогу - гірничо-збагачувальні комбінати "Метінвесту" (Інгулецький, Північний, Центральний ГЗК). В цій області 1074 людини Ахметова займають високі посади.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

На Вінниччині розташована Ладижинська ТЕС ПАТ "ДТЕК Західенерго", а в Івано-Франківській та Львівській областях знаходяться Бурштинська та Добротвірська ТЕС, де також чимало представників олігарха.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилось відео, яке демонструє усі масштаби нового палацу Ахметова.