Частину фінансування "Радикальна партія" Олега Ляшка отримує від олігархічної групи "Континіум", яку заснували нардепи з групи "Воля народу" Степан Івахів та нині покійний Ігор Єремеєв. Але сам очільник політсили відхрещується від цього й на всі запитання про походження партійних доходів лише віджартовується.

Джерела фінансування партії виявили під час розслідування активісти "Руху ЧЕСНО", використовуючи звіти РПЛ за 2016 рік. Значну частину отриманих від держави коштів партія витратила на політичну рекламу, яку розміщувала у більшості випадків на телеканалах екс-регіоналів.

Велику кількість питань викликає те, що всеукраїнська партія із парламентським представництвом та двома тисячами місцевих депутатів за рік отримала 1,5 мільйона гривень приватних внесків на своє функціонування.

Найбільше фінансування радикали отримали від політиків Чернігова. 60% від усіх задекларованих надходжень перерахували донори саме з цього міста. Найпомітнішою групою тут є група родини Осіковських. Зокрема, чинна депутатка Чернігівської міської ради Наталя Осіковська до осені минулого року була директоркою ПП “Кристал” й просувала інтереси групи на Чернігівщині.

“У нас зв’язки тільки з Ротшильдами та Рокфеллєрами”, - віджартувався Ляшко на питання про можливі зв’язки РПЛ з “Континіумом”.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше голова партії заявляв, що її фінансують самі ж нардепи-радикали. Але у фінансових звітах політсили відсутні будь-які згадки про суми їх внесків.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, нардеп Олег Ляшко відзначився у Верховній Раді новими скандальними висловлюваннями.