Астрономи виявили на поверхні Червоної планети сліди існування життя у вигляді скам'янілого стовбура дерева, що дає підстави припускати, що мільйони років тому Марс був квітучою планетою.

Знімки дослідники показали в мережі, - повідомляє gogetnews.info.

Те, що побачили на фото вчені, дещо збентежило їх. Проте вони впевнені, що предмет,який потрапив до об’єктива телескопа, є не що іншим, як скам'янілим деревом. За словами дослідників, пеньок простояв у такому стані близько трьох мільйонів років.

Вчені припускають, що колись четверта планета Сонячної системи була квітучою та наповненою життям, проте якісь природні катаклізми перетворили Марс на бездиханну пустелю.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", астробіологи припустили, що під поверхнею супутника Сатурна Енцелада можуть існувати організми, подібні до тихоходів, яких ще називають "космічними ведмедями".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще