Сьогодні космічний зонд Cassini здійснює останнє зближення з Титаном – супутником Сатурна. На відстані 1,4 мільярди кілометрів апарат зробив останній за свою місію знімок Землі, яку розгледів між кільцями Сатурна.

Один з найвіддаленіших видів нашої планети показала Лабораторія реактивного руху NASA.

На знімку Земля виглядає зіркою, як і мільйони інших, що ми можемо спостерігати неозброєним оком. При збільшення фото, на ньому можна розгледіти і наш природний супутник – Місяць.

Також на знімках добре видно кільця Сатурна, які сьогодні космічний апарат облетить 22 рази та, змінивши траєкторію польоту, відправиться до поверхні планети-гіганта, де завершить свою місію, згорівши у атмосфері Сатурна у вересні 2017 року.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", астробіологи вважають, що мешканцями поверхневого океану супутника Сатурна Енцелади можуть бути організми, подібні до тихоходів, яких ще називають "космічними ведмедями".

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще