Учора в рамках мультидисциплінарного фестивалю "Гогольфест" відбулася презентація музично-театрального перформансу "Мистецтво війни". Авторами даного проекту стали двоє талановитих людей - піаніст Олексій Ботвінов і режисер Влад Троїцький.

Також у виступі брали участь актори київського театру "Дах", танцюристи студії TotemDance, ансамбль "Артехатта", віджєї Tenpointvjs.

Про захід із місця події розповіла кореспондент Знай.ua Дарина Капуста.

У проекті використовувалися музичні композиції Георга Фрідріха Генделя, Йоганна Себастьяна Баха, Альфреда Шнітке та багатьох інших.

Згідно ідеології творців проекту, "Мистецтво війни" - це насамперед уміння уникнути її, це мистецтво зберігати крихкий мир.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сцена була розбита на кілька рівнів, а також на дві половини. У результаті перед глядачем утворився мультиекран з чотирьох просторів. Праворуч зверху грав камерний ансамбль, ліворуч знизу - піаніст Олексій Ботвінов.

У паузах між музикою актриса театру "Дах" зачитувала уривки з класичного китайського трактату Сунь-Цзи "Мистецтво війни".

Читайте також: Вчора у Києві відкрився 8-ий ГОГОЛЬFEST (фото)

Пронизлива музика ніби розчиняла промені прожекторів, кадри маршируючих військових. Дівчата в сукнях то плавно пересувалися по сцені, то демонстрували глядачам театр тіней за екраном, що приховував їх від сторонніх очей.

"Дивовижна гра як акторів, так і музикантів. Дійство, яке відбувалось на сцені, здається, відчув кожний глядач. Особливу увагу хочеться приділити фіналу, коли гра піаніста і скрипаля зливається в одне ціле і пробиває до мурашок", - поділився своїми враженнями про перформансі один з глядачів Ярослав.