Європейський авіаконцерн Airbus Group відмовився поставляти російської авіакомпанії літаки.

Про це пише Bloomberg.

Згідно з контрактом, виробник повинен був поставити чотири лайнери A380, щоб допомогти російській компанії впоратися з падінням попиту на внутрішньому ринку.

Тепер дата поставки переноситься на невизначений термін. Падіння цін на нафту і санкції проти Росії, введені через анексії Криму, ударили по російській економіці і рубля. Відповідно, зменшився і попит на авіаперевезення.

"Ми працюємо з ними, щоб визначити нові терміни. Враховуючи турбулентність на російському ринку в цілому протягом останніх двох років, в цьому немає нічого дивного", - прокоментував ситуацію виконавчий віце-президент Airbus Кріс Баклі.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Читайте також: В американський Boeing 737 влучила блискавка (відео)

В американській корпорації Boeing розповіли, що також ведуть переговори про перенесення термінів поставок літаків російським покупцям, зокрема, "Аерофлоту".

За даними Bloomberg, російські авіакомпанії вже повернули кілька орендованих літаків Airbus і Boeing.