У Національному банку України починає працювати фахівець з Німеччини. Іноземні організації будуть забезпечувати підтримку його фінансової діяльності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Аксель Штефан Сауер працюватиме в департаменті управління ризиками НБУ", - зазначили у головній фінансовій установі країни.

Він буде консультувати за окремими вузькими питаннями, перебуваючи на посаді головного фахівця.

Сауер приступить до своїх обов'язків у вересні цього року. При цьому він не перебуватиме на державній службі.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"На жаль, запропонувати йому зарплату, яка б відповідала європейським стандартам, НБУ не може. Тому винаймати йому житло і оплачувати основну частину його компенсаційного пакета будуть іноземні організації", - зазначили у фінустанові.

Німецький фахівець має більш ніж 20 років досвіду роботи в фінансових інститутах. Понад 12 років він пропрацював у банківському секторі.

Читайте також: ЄБРР хоче купити 35% "Райффайзен Банку Аваль"

У період 1989-2001 років Сауер працював в Credit Suisse і CSFB, DZ Bank, більше року - у корпоративному управлінні в Асоціації державних банків Німеччини. З 2009 року він був сертифікованим консультантом з антикризового менеджменту при Європейському банку реконструкції та розвитку. З 2009 по 2012 роки був радником голови центробанку Кувейту. З 2012 року працював консультантом з локального фінансування і ринків капіталу ЄБРР.

Нагадаємо, у липні акціонери "Укрнафти" обрали головою компанії британця Марка Роллінза. До цього він працював у BG Group – одна із найбільших британських нафтогазовидобувних компаній. Тоді народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявив, що для вирішення проблем компанії треба міняти все правління, бо попередній керівник теж був іноземцем і мав гарний послужний список.