Після обміну старих облігацій на нові Україна вийде зі стану технічного дефолту.

Про це сказала в інтерв'ю РБК-Україна міністр фінансів Наталія Яресько.

"Поки немає обміну на нові облігації, ми – в стані технічного дефолту. Але це лише технічно. Буде призупинення платежів. Технічний дефолт за рейтингами вже є. Просто анонс про реструктуризацію зі зменшенням боргів за рейтингами Fitch, Standard & Poor's це автоматично підтвердив. Але потім обмін відбудеться – і рейтинг автоматично підніметься", – сказала вона.

Читайте також: Без податкових змін діра в бюджеті складе 80 млрд грн - Яресько

Міністр зазначила, що в уряду було три варіанти дій: платитиме все, що ми юридично повинні за контрактами, за облігаціями; призупинити переговори і анонсувати мораторій на виплати; і третій варіант, який і був здійснений – домовитися і досягти всіх трьох цілей, щоб залишитися в програмі МВФ, і мати доступ до ринків капіталу.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами Яресько, з кредиторів зробили "союзників та інвесторів в нашу країну" та "розділили з ними борговий тягар". "Тепер вони зацікавлені в зростанні і розвитку нашої країни", – сказала вона.