Після нового року Мінсоцполітики збирається ввести техогляд на автомобілі. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє "Знай" Олег Назаренко, голова Всеукраїнської організації автоімпортерів і диллерів.

"Справа в тому, що уряд хоче обкласти податком автомобілі, дорожче 1 мільйона гривень. І якось треба адмініструвати цей податок. Одним із варіантом є введення технічного огляду. Під час його проходження потрібно буде пред'явити квитанцію про сплату податку. Другим варіантом контролю сплати податку є надання зобов'язання страхових компаній перед продажем страхового поліса запитувати цю квитанцію", - говорить Олег Назаренко.

Читайте також Мінфін хоче обкласти податком машини віком до 5 років

За його словами експерта, проект про повернення техогляду зараз проходить внутрішнє погодження у Мінфіні. І дуже ймовірно, що процедуру таки повернуть, бо Україна зобов'язалася це зробити при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС.

"Очевидно, це буде нормальна перевірка технічного стану автомобілів. Але все одно це рішення популістське. Воно розраховане на тих, хто немає автомобіля. Ці люди не розуміють, що після зміни курсу машина за мільйон гривень — це й не така вже розкіш. Та й цей податок не для багатіїв, а для середнього класу. Адже на приватні гелікоптери, яхти та літаки чомусь цього податку не вводять. Хоч його адміністрування є значно легшим — можна не давати права на виліт чи на вихід у відкриті води без квитанції", - каже Олег Назаренкою.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, обов'язковий техогляд відмінили 2010 року. Легкові автомобілі фізосіб мали його проходити раз на два роки, вантажний комерційний транспорт — раз на рік. Вартість проходження техогляду коштувала від 500 грн. У ціну входили затрати спеціалістів МВС та друк на пластиковій картці талону про проходження техогляду.