З 1 січня росіяни введуть продовольче ембарго на товари з України, якщо російському уряду не вдасться домовитися з партнерами про додаток до договору Україна-ЄС. Про це повідомив Олексій Улюкаєв, Мінекономрозвитку Росії.

За його словами, Російська влада побоюється, що через Україну із країн ЄС та Близького Сходу потраплятимуть товари, що не відповідають санітарним нормам Росії.

"Схоже, що росіяни на швидкоруч придумували причини введення ембарго. Основною причиною обмеження українських товарів є економічна війна, яку веде Росія проти України", - говорить "Знай" Павло Мельник, директор консалтингової агенції "МПП-консалтинг".

Читайте також Поляки нададуть Україні кредит на купівлю польських товарів

За його словами, Україна нічого не втратить від введення росіянами ембарго, бо більшість товарів вітчизняні підприємства вже рік як не поставляють до країни-агресора.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Очевидно, російська влада зовсім не думає про наслідки їхнього ембарго. Їм головне продемонструвати свою позицію, а як житиме свій народ — байдуже. Адже у них виробництво продуктів значно менше, ніж споживання. Це означає, що у Росії вже в недалекому майбутньому може настати дефіцит продуктів", - каже експерт.

На його думку, Україна має завдати економічного удару у відповідь Росії.

"Після Революції Гідності ми і так добряче завдали збитків російським виробниками. Причому без різних законів, обмежень і ембарго. Просто народ став бойкотувати товари країни-загарбника. Наступним економічним ударом Росії може бути виключення російського рубля із обмінних операцій в Україні. Тоді весь російський бізнес і фізособи змушені будуть купувати долари або євро перед в'їздом в Україну. Таким чином до нас йтиме більше твердої валюти", - говорить Павло Мельник.

Нагадаємо, раніше про запровадження ембарго на українські товари говорив прем'єр-міністр Росії Дмитро Мєдвєдєв.