У 2015 році мешканці України з'їдять лише третину від річної норми споживання яловичини. Усього 8,5 кг цього м'яса на душу населення виробляють українські фермери.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДинаміка зменшення кількості м'яса коров пов'язана з високими цінами, а також із збитковістю у виробництві цього продукту. Прогнозами на цей рік поділився керівник Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко.
"Споживання яловичини і телятини в розрахунку на одну людину в 2015 році зменшиться на 6,6% проти торішнього рівня і складе 8,5 кг. А це означає, що середньостатистичний українець з'їсть менше третини від раціональної норми споживання цього виду м'яса", - повідомляє прес-служба інституту.
Лупенко також додав, що зменшення кількості яловичини в Україні пов'язано зі зменшенням купівельної спроможності українців, низьким рівнем якості готової продукції у порівнянні із західними виробниками та високими цінами.
Читайте також: Україна буде купувати ядерне паливо у Австралії
За останні 5 років кількість корів в Україні зменшилась на 13% і склало 1,6 млн голів. За підсумками цього року кількість зменшиться ще на 12% у порівнянні із 2014 роком.