У 2015 році мешканці України з'їдять лише третину від річної норми споживання яловичини. Усього 8,5 кг цього м'яса на душу населення виробляють українські фермери.

Динаміка зменшення кількості м'яса коров пов'язана з високими цінами, а також із збитковістю у виробництві цього продукту. Прогнозами на цей рік поділився керівник Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко.

"Споживання яловичини і телятини в розрахунку на одну людину в 2015 році зменшиться на 6,6% проти торішнього рівня і складе 8,5 кг. А це означає, що середньостатистичний українець з'їсть менше третини від раціональної норми споживання цього виду м'яса", - повідомляє прес-служба інституту.

Лупенко також додав, що зменшення кількості яловичини в Україні пов'язано зі зменшенням купівельної спроможності українців, низьким рівнем якості готової продукції у порівнянні із західними виробниками та високими цінами.

Читайте також: Україна буде купувати ядерне паливо у Австралії

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За останні 5 років кількість корів в Україні зменшилась на 13% і склало 1,6 млн голів. За підсумками цього року кількість зменшиться ще на 12% у порівнянні із 2014 роком.