Україна не зможе отримати нові кредити і програма з МВФ призупиниться, якщо Верховна Рада не ухвалить пакет урядових законопроектів про реструктуризацію під час завтрашнього засідання.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає "УНІАН".

"Якщо завтра Верховна Рада не прийме рішення, можливості щодо додаткових фінансових ресурсів буде під загрозою. Насамперед, це може призупинити програму з Міжнародним валютним фондом", - зазначила вона.

Успішне завершення боргової операції, за її словами, гарантує Україні стабільну платоспроможність. Вона додала, що кожен кредитор хоче бути впевненим, що наша країна не втратить платоспроможності.

Читайте також: Світовий банк надав Україні 500 млн доларів фіндопомоги

Популярні новини зараз
Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає
Показати ще

"Боронь Боже, аби завтра Верховна Рада не ухвалила ці закони", - заявила міністр.

Нагадаємо, Наталія Яресько повідомляла, що обмін єврооблігацій України на нові папери в рамках узгоджених з кредиторами умов реструктуризації почнеться одразу після прийняття пакета законів щодо реструктуризації та їх підписання президентом Петром Порошенком. Верховна Рада має винести їх на голосування завтра.