Посадовці одного зі столичних держпідприємств упродовж кількох років привласнили 40 мільйонів гривень. Про це повідомляє МВС.

Державне підприємство уклало з іноземною компанією кредитний договір на поставку обладнання. Частину отриманих коштів посадовці перерахували на депозитні рахунки банків.

Упродовж 2009-2015 років вони отримали відсотки, які використали на власні потреби. Таким чином посадовці завдали збитків держбюджету на майже 40 мільйонів гривень.

Читайте також: Чиновники "Укрзалізниці" відмили понад 20 мільйонів гривень

За цим фактом було відкрите кримінальне провадження.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до трьох років зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян зі спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, днями у Харкові правоохоронці викрили чиновників одного з державних підприємств, які привласнили 10 мільйонів гривень, виділених на ремонт бронетехніки.