Посадовці "Укрзалізниці" та ТОВ "Смарт менеджер" привласнили 21 мільйон гривень з Державного бюджету. Про це повідомляє СБУ.

Держпідприємство уклало низку договорів щодо висвітлення своєї діяльності у ЗМІ.

Згідно з документами, про "Укрзалізницю" мали готувати новини та сюжети, а також проводити тренінги для персоналу підприємства.

Та фактично ніякі послуги не надавалися, а кошти відмили через фіктивні структури.

Під час обшуків у посадовців, які брали участь у незаконній справі, вилучили документи, які свідчать про проведення безтоварних операцій з держпідприємством.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Читайте також: "Укрзалізниця" не припинила товарне постачання у Крим – Сенченко

В офісі фірми, яка працювала з "Укрзалізницею", знайшли докази виконаних замовлень "чорного PR" стосовно політиків та бізнесменів.

Правоохоронці встановили, що бюджет підприємства, яке розповсюджувало у ЗМІ замовну інформацію для дестабілізації ситуації в країні, сягав кількох мільйонів гривень на місяць.

У помешканні одного з посадовців цього підприємства також знайшли матеріали, які підтверджують зв'язки з "ДНР", зокрема, інформацію про осіб, які знімали готівку для потреб терористів.

Наразі працівники спецслужб перевіряють інформацію щодо співпраці установи з терористичними організаціями "ДНР" та "ЛНР".