З січня по жовтень цього року Україна заробила від експорту чорних металів на 38,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Особливо зменшилися обсяги експорту металів у жовтні. Минулого місяця виручка була $574 млн, а у вересні - $682 млн.

"Є дві основні причини зменшення надходжень від продажу чорного металу. По-перше, деякі підприємства через агресію Росії на Сході працюють не на повну потужність, частина стоїть. По-друге, великий імпортер металу Китай зараз суттєве зменшив імпорт нашого продукту, бо там вже достатньо свого та й бум виробництва у їхній країні вже минув", - розповідає "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

За його словами, на попит на метал вплинули і ціни на нафту. Після того, як вони опустилися, деякі країни стали менше його купувати.

"Арабські країни зазвичай витрачали кошти на будівництво. Зараз бум будівництва, наприклад, в Арабських Еміратах минув, тому їм не потрібна така кількість металу, як скажімо кілька років тому. Зараз йде тенденція до подешевшання нафти, тому, очевидно, обсяги продажу вітчизняного чорного металу падатимуть", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, що експорт вітчизняних готових металевих конструкцій впав минулого місяця на 42%.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще