Україна забезпечена вугіллям дефіцитних марок на 45-50 днів. Розрахунки провели з урахуванням поставок твердого палива, яке надає Південно-Африканська Республіка.

Про це сьогодні повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час засідання парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що Україна очікує прибуття 4 і 12 грудня двох суден з ПАР. Вони мають привезти до країни 260 тисяч тонн вугілля антрацитових марок.

Міністр наголосив, що поставки вугілля з Донбасу та Росії обмежені через припинення енергопостачання в окупований РФ Крим.

Нагадаємо, 26 листопада бойовики із так званої "ДНР" заявили про "ембарго на поставки вугілля в Україну". Вони наголосили, що заборона на постачання триватиме два тижні. При цьому, як заявляли терористи, постачання вугілля всіх марок із підконтрольних їм територій повністю зупинили 24 листопада.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Росія загрожує перекрити поставки вугілля в Україну

Нагадаємо, 24 листопада російські митники перестали пропускати вугілля в Україну.

Поки офіційну заборону на експорт російського вугілля на українську територію не ввели. Але Москва погрожує у такий спосіб відповісти на зупинку поставок електроенергії до Криму