Для силовиків збільшать фінансування з наступного року. РНБО підтримала рішення Кабінету міністрів про виділення більших коштів на СБУ, Нацполіцію, Державну митну службу, Міноборони та інші силові відомства.

Фінансування СБУ зросте на 128,5 млн грн, Управління держохорони – на 51 млн грн, Нацполіції – на 2,48 млрд грн, Головного управління розвідки – на 175 млн грн, Держприкордонслужби – на 782,7 тис. грн.

"Зважаючи на низькі зарплати у більшості силових структур, це правильне рішення. Однак є велика небезпека, що збільшення фінансування не дасть потрібного ефекту. По-перше, через інфляцію – навіть після збільшення фінансування матеріальна ситуація не покращиться. По-друге, через відсутність реформ. Реформа була тільки у поліції. В СБУ й досі працює багато ні на що не здатних синків старих СБУшників і людей із дуже сумнівними поглядами. Збільшувати фінансування таким – це означає множити число пристосуванців", – розповів порталу "Знай.ua" фінансист Олександр Бойко.

Читайте також 6 способів заробити під час декретної відпустки

На його думку, варто було б спочатку провести реформи, а потім збільшувати фінансування силовиків.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

"Зараз Україна у стані війни, тому нам потрібні ефективні силові структури – спеціально навчені митники, фахові розвідники та представники інших спецслужб. Думаю, це розуміють і у владі. Просто там пішли шляхом найменшого спротиву. Вирішили одним махом зробити всім добре – і конфліктних ситуацій не створювати між старими силовиками й новими, й електоральну підтримку собі забезпечити 2019 року", – пояснює він.

Нагадаємо, востаннє фінансування силових структур суттєво збільшували 2012–2013 року.