Група палеонтологів спільно з біологами провели серію аналізів і моделювання ситуацій, в яких динозаври нападали на свою здобич. В результаті фахівці дійшли висновку, що всі красиві сцени з фільмів, де динозавр з мкриками, що леденять душу, мчить на нещасну тваринку, - красива вигадка режисерів, але не більше.

"Коли-небудь помічали, як у "Парку Юрського періоду" та інших фільмах динозаври в гонитві за людьми зазвичай ревуть на свою здобич? Це просто смішно. Жоден хижак не видає звуків, коли полює. Він робить це настільки тихо, наскільки це можливо", - написав у своєму блозі дослідник Філіп Сентер.

Паленонтолог Томас Уилльямсон зазначив, що виходячи з місцевості, в якій мешкали динозаври, їм більше було "з руки" видавати низькі звуки, що протилежно ревінню, який так полюбився кінематографу. "Більшість цих динозаврів жили на зарослих лісом територіях. А низькочастотні звуки найкраще чути в такому середовищі", - підсумував Уилльямсон.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що палеонтологи розповіли про вміння динозаврів долати океани.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще