Сни - часте явище у кожної другої людини. Сни не може до кінця пояснити наука, але вчені в постійному пошуку відповідей, як вони впливають і що нам обіцяють. Багато хто вірить в те, що сни можуть передбачати майбутнє, давати нам знаки і поради.

Існують цікаві факти про сни, які можуть зацікавити кожного.

1. Сліпі люди бачать сни
Це відноситься до тих, хто з певної причини втратив зір. Люди, які народилися сліпими не можуть бачити сни. Люди, які втратили зір вже у віці, бачать чорно-білі, кольорові і різні сни.

2. Ми забуваємо близько 90 відсотків своїх снів
Нам запам'ятовуються дуже багато сновидінь, але безліч точних моментів ми не пам'ятаємо після пробудження.

3. Сни бачать всі
Всі люди бачать різні сни, оскільки всі ми різні. Вчені говорять про те, що ми забуваємо майже 90 відсотків своїх снів, деякі взагалі снів не бачать. Насправді це не так. Сни сняться всім, але не кожен після пробудження може відтворити їх у своїй пам'яті.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах
Показати ще

4. Сон запобігає нервовий зрив
Сновидіння є віддзеркаленням наших бажань, свідомих і підсвідомих. Сни допомагають зберігати нашу нервову систему в порядку. Психологи провели експеримент, де добровольцям дозволяли спати по 8 годин, проте будили їх коли наступала глибока фаза сну. Через деякий час волонтери почали галлюцинировать в звичайний час доби, нервувати без причини, проявляти агресію.

5. У снах ми бачимо людей, яких коли-небудь бачили
Мозок не має здатність вигадувати нові персонажі. Всі, хто нам сниться, коли-небудь зустрічався в нашому житті. Це може бути знайомий чоловік або образ, який ми бачили в реальності навіть декілька секунд.

6. Чорно-білі сни
Як показують дослідження, приблизно 12 відсотків людей бачить чорно-білі сни.

7. Сни - не завжди те, що собою представляють
Сон - це символічний знак, свого роду мова, якою наша підсвідомість спілкується з свідомістю. Не варто ігнорувати сновидіння, особливо, якщо вони повторюються. Можливо є проблема, яку потрібно вирішити в реальності.

Сни, які запам'ятовуються до нас приходять у кольорових фарбах. Сни це дуже загадкове явище, яке дає нам безліч підказок для рішення проблем в реальному житті.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що причини денної сонливості можуть бути різними. Могло статися порушення сну і внутрішній годинник поміняли свій режим. У таких людей ближче до ночі пропадає сон, а в денний час навпаки. Необхідно привчити себе засинати і прокидатися в один і той же час, при цьому мати повноцінний сон, який триває не менше 7-8 годин. Якщо ви знаходитесь вдома, чи не підкоряйтеся бажанням лягти спати на пару годин. В цьому випадку випийте мате або міцну каву, ці напої допоможуть підбадьоритися. Навантажуйте більше свій організм, давайте більше фізичних навантажень.