Колишній півзахисник збірної України та донецького Шахтаря Адріан Пуканич, який родом із Закарпаття і на перших порах, коли перебрався в академію гірників, взагалі не розумів російської мови, розповів про свою кар’єру та сьогодення.

– На Великдень Їздив додому, на Закарпаття, хотів своїй доньці показати, як святкують ця свято на Західній Україні. Тут цікаві традиції. А живу в Донецьку. Й більшість часу проводжу саме там. Чому? Там сім’я, житло. Нема сенсу їхати звідти, та й нема куди.

Чи не страшно, коли поруч війна? Давайте без Донецька і без політики.

Щодо перших кроків на Сході, то коли тільки перебрався із Західної України, важливо було вивчити російську мову, що мені вдалося за рік-другий. Тоді все краще пішло: і відношення, і все решта. В академії більшість хлопців були зі Східної України. Коли з 20 людей 15 говорить російською, то хоч-не-хоч треба підлаштовуватися під більшість. Можу сказати, що ніхто не мав нічого проти того, що я з Західної України, мадяром не називали. Бандерівцем - теж. Всі знали, що бандери – то не Закарпаття, - сказав Пуканич.

Футболіст також зізнався, що взимку міг продовжити кар'єру в ФК Полтава, однак його там обманули.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

- Узимку їздив до Полтави, де мене хотів бачити тренер Ярошенко. Говорили з президентом і домовлялися, що паралельно з грою піду на тренерські курси і принесу користь клубу в цьому плані. Потиснули один одному руки, але через кілька тижнів президент змінив своє рішення. На цьому і завершилось наше співробітництво, - резюмував Адріан в інтерв'ю Трибуні.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Екс-футболіст Шахтаря назвав терористами загарбників Донбас Арени.