Одне з найпоширеніших захворювань у світі – хвороба Альцгеймера має безліч таємниць, які вчені намагаються розкрити, щоб знайти порятунок від цієї страшної недуги. Спеціалісти з Університету Раш відкрили ген, який має відношення до цієї хвороби.

Про це пише Zee News.

Ген, який отримав назву PTPRD, пов'язаний з формуванням нейрофібрилярних клубків у тканинах мозку (скупчення поплутаних кручених ниток з нерозчинного білка, які акумулюються всередині нейронів), які призводять до погіршення пам'яті в людей.

Під час експерименту, який провели медики на 909 добровольцях, в результаті виявили одну або дві копії цього гена.

Вчені з'ясували, що PTPRD має здатність впливати одразу на декілька механізмів формування клубків.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вчені сподіваються, що дані результати можуть допомогти у розробці ліків від вірних недуг, у тому числі хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", американські вчені з'ясували, що нікотин захищає мозок від старіння і перешкоджає розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона.