Глава «Укралізніці» Войцех Балчун, незважаючи на скандал з тендером на поставку 6 дизельних поїздів, продовжує лобіювати інтереси польських виробників. Про це заявив економічний експерт, лідер ВО «Нова Україна» Валерій Коновалюк, повідомляє “Обозреватель”.

Він зазначив, що в конкурсі на закупівлю шести дизельних поїздів Крюківський вагонобудівний завод заздалегідь програє польській компанії PESA.

«Укрзалізниця» виправдовується: мовляв, умови прописані чесно. І одразу публікує таблицю, з якої стає зрозуміло, що умови прописані під польського виробника. Незважаючи на скандал, Балчун продовжує лобіювати інтереси польських виробників», – наголосив Валерій Коновалюк.

Також, за його словами, нинішнє керівництво «УЗ» планує провести масштабну модернізацію, залучаючи тільки іноземних виробників.

«Поки що Балчуном заявлена лише сума – 100 млрд. грн. Так що нам необхідно уважно стежити, щоб були дотримані українські інтереси та наші виробники не були усунені з процесу шляхом нечесної гри. Вважаю, за інших рівних умов, їм має бути відданий пріоритет. Тим більше, за даними «Укрзалізниці», українські компанії практично ні в чому не поступаються конкурентам», – зазначив Валерій Коновалюк.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Загалом, повідомив він, провідні світові виробники зацікавлені отримати доступ до українського ринку.

«За останній рік кілька провідних виробників рухомого складу уклали меморандуми з “УЗ”. Це, наприклад, імениті Bombardier та General Electric», – заявив експерт.

Він переконаний, що уряд повинен втрутитися та відстояти інтереси українських виробників.

«Я звертаюся до уряду, до залишків здорового глузду, які у нього, сподіваюся, ще залишилися: гроші маю йти українським виробникам. Тільки так ми зможемо перезапустити економіку», – резюмував Валерій Коновалюк.