В рядах народних депутатів останнім часом значно побільшало тих, хто любить "голосувати за сусіда". Тільки протягом цього місяця таких нарахували щонайменше 12 осіб.

Відповідні дані оприлюднив громадський рух "Чесно".

Найбільш злісними "кнопкодавами" виявилися шестеро народних обранців, троє із яких входять до складу БПП, а ще двоє – до "Опозиційного блоку".

Голосують за відсутніх у сесійній залі також двоє представників партії "Відродження" та один позафракційний депутат.

Зокрема, порушив правила голосування член провладної фракції Олександр Бакуменко, якого, до слова, вже неодноразово підловлювали на таких речах. Його колега по БПП Ярослав Дубневич, який фігурував у ряді антикорупційних розслідувань, також тиснув чужі кнопки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Компанію йому склав Андрій Шинькович, а також Сергій Дунаєв із "Опозиційного блоку": саме він три роки тому віддав свій голос за скандально відомий "диктаторський закон".

До переліку "кнопкодавів" додалися опозиціонер Олександр Нечаєв і депутат "Народного фронту" Володимир Шкварилюк.

Слід відзначити, що своїми діями ці нардепи порушують Конституцію України, адже ст. 84 зобов'язує їх голосувати особисто.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українські політики масово влаштовують на керівні посади своїх близьких родичів.