Володимир Гройсман вже рік очолює український уряд, який за цей час успішно провалив податкову і судову реформи.

Про це пише Politeka з посиланням на економіста Данила Моніна.

Одним з головних провалів експерт також назвав перенесення запуску пенсійної реформи і "початок роботи над відтворенням соціалізму".

Другим за значимістю провалом Монін вважає провал реформування ДФС. Як уточнив він, затягується питання з податковою міліцією, а законопроект змінюють так, щоб залишити все як є.

Третім провалом, на думку економіста, є посилення податкового навантаження на економіку, яка щойно почала відновлюватися. Сама ж податкова реформа відкладена – четвертий провал.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

П'яте місце серед провалів уряду Гройсмана Монін віддав повному саботажеві верифікації соціальних виплат і створенню чергових непотрібних органів, "які перевіряють самі себе з природним нульовим результатом на виході".

На шосте він поставив повний провал судової реформи, сьоме присудив захисту торгівлі з окупантами під прапорами схеми "Ротердам+" та встановлення тарифів, вигідних олігархам.

Заключним, восьмим провалом, за версією економіста, є перетворення банківської системи на державно керований сектор з контролем 60%, зі списанням збитків без проведення аудиту "Приватбанку".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, експерти розвінчали "казковість" прогнозу про зростання української економіки, зробленого Урядом.