Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що вживання обробленого м'яса, зокрема сосисок і шинки, може призвести до колоректального раку. Це злоякісні пухлини товстого кишечника і прямої кишки.

Агентство оголосило 26 жовтня, що вживання червоного м'яса в цілому, "ймовірно", викликає такі ж захворювання.

Базоване в Парижі Міжнародне агентство з дослідження раку, яке є частиною ВООЗ, повідомило, що оброблені м'ясопродукти внесуть до його списку "група 1", куди вже входять такі канцерогени, як тютюн, азбест і дизельні випари.

Читайте також: Між зростом людини і ризиком раку є зв'язок - учені

Червоне м'ясо, зокрема яловичину, баранину, свинину, внесли до "групи 2B", як "можливий" канцероген. Це свідчить про наявність "обмежених даних" щодо того, що червоне м'ясо викликає рак. Дані ВООЗ базуються на вивченні понад 800 випадків про можливий зв'язок між споживанням м'яса і раком.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам не підвищать виплати: хто залишиться без надбавки Нові правила вручення повісток: чому ухилитися більше не вийде Українців обтяжать додатковою платіжкою: за що доведеться віддати до 1000 грн "Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Показати ще