У Бостоні під час робіт на території Массачусетського технологічного інституту вчені знайшли капсулу з посланням. Вона була закладена 5 червня 1957 року.

Про це йдеться на сайті навчального закладу.

На капсулі було зазначено, що її слід відкрити через тисячу років, тобто 5 червня 2957 року. Щоб зберегти послання нащадкам, капсулу помістили в спеціальний циліндр, наповнений аргоном.

В капсулу був поміщений ізотоп вуглецю C14 для того, щоб полегшити датування послання. Знахідку вирішили не відкривати. Послання закопали в землю президент МТІ Джеймс Кілліан та професор в галузі електромеханіки Гарольд Еджертон.

Читайте також: Американці навчились зберігати концентровану сонячну енергію

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

У листі, який було закладено в капсулу, говорилося, що в ній містяться документи про стан науки та дослідження в інституті. Крім того, у посланні знаходився науковий журнал, штучний пеніцилін, кілька монет і кріотрон. Останній, як говорилося в листі, незабаром повністю замінить радіолампи і транзистори. Однак згодом винахід не набув широкого поширення.