"Як Новий рік стрінеш, так його і проведеш!" - повторюємо ми щороку. Тому і намагаючись вигадати цікавіший варіант святкування.

Кореспонденти Знай.ua пропонують кілька своїх версій. Ми поцікавились, скільки це може коштувати. За легендою, аутсорсингова компанія шукає місце для проведення незвичайного корпоративу для компанії із п'ятидесяти програмістів.

1.VIP Вагон "Укрзалізниці"

30-50 тисяч гривень

Влітку, для найвибагливіших, залізничники вигадали вагон luxury-класу. Його можна причепити до потягу (є кілька напрямків) та влаштувати там вечірку чи міні-конференцію.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

На сайті "Укрзалізниці" зазначається, що вагон розраховано на 11 місць. Він має кухню, великий хол, просторі спальні-купе. Кухня оснащена мікрохвильовкою та холодильником, у залі - м'який куточок, відео- аудіотехніка та комп'ютер. У спальнях: ліжко, робочий стіл, шафа, ванна кімната та кондиціонер.

"Там не 11, а 8 спальних місць. Якщо у вас вечірка, і ви спати не плануєте - то людей може бути чимало. Заявку на оренду треба подати за 10 днів до Новорічної ночі. Тоді вам скажуть, чи є вільні вагони. Всього їх два", - розповіли в "Укрзалізниці".

2. Кабінет міністрів

Від 300 гривень із особи

На Грушевського, 22, у Будинку прийомів Кабміну та на вулиці Шовковична, 1, де розташовується президентська їдальня можна замовити корпоратив, проте, місць вже немає, все орендували.

Мінімальна ціна з особи - від 300 гривень. Меню дуже різноманітне - суші, шашлики, морепродукти.

3. Столова НТУУ "Київський політехнічний інститут"

Від 250 гривень з людини

Більшість столичних програмістів дуже люблять свою Альма-матір - КПІ. Тому ідея відсвяткувати прямо тут могла б бути геніальною з точки зору Менеджера з персоналу. Але на новорічні свята вже все заброньовано.

4. Стадіон "Олімпійський"

Від 20 тисяч гривень

На сайті стадіону знаходимо цікавинку - можливість відсвяткувати у центрі стадіону на повітряній платформі.

"Таку послугу ми надаємо в теплу пору року. Платформа знаходиться на відкритому повітрі і підіймається спеціальним краном. З інших цікавих варіантів можна запропонувати Президентську Ложу площею 190 км кв із панорамним видом на стадіон. Все розкішно. Надаємо аудіотехніку, проектор. Вартість їжі та напоїв не включена", - розповіла менеджер із "Олімпійського".

Новорічна ніч, за її словами, поки вільна. Якщо під час корпоративу на стадіоні буде заплановано матч або концерт - сума оренди зросте вдвічі. Крім президентської пропонують і інші VIP-ложа. Всього їх 34.

5. На вершині Батьківщини-Мати

200 гривень з людини

Ця вечірка однозначно буде тверезою. Пам'ятник із оглядовим майданчиком на вершині є частиною музею Великої Вітчизняної Війни. Тому треба буде підлаштуватись до графіку роботи установи на свята.

"На монументі є два оглядові майданчики на висоті 36 та 92 метри. На найвищий пускають тільки по двоє за раз. Людина має бути у зручному взутті - там потрібно підніматись по відкритій пожежній драбині 20 метрів вертикально вгору. Якщо буде сніг або дощ інструктор вас туди не пустить", - розповів співробітник музею.

Варіант, що велика компанія захопить на нижчий оглядовий майданчик тортик та термоси із чаєм -схвалюється. Але без алкоголю.

6. Арт-завод

800-1000 гривень з людини

На території покинутого заводу потроху просувають арт-проект "Платформа". Не зважаючи на величезні ангари, тут пропонують цивільні варіанти святкування. По 30 грудня включно у будь-який день можна замовити корпоратив, але треба бути готовим, що окрім вашої компанії, там будуть святкувати ще декілька.

Бонусом можна вважати виступи С.К.А.Й, Арсена Мірзояна, O.Torvald, піаніста Павла Ігнатьєва та вокалістки Катіко Пурцеладзе. Напої та їжу вартість включає.

"Норма видачі їжі з розрахунку на одну людину становить - більше 1000 грам. 500 мл міцного, 750 мл ігристого або тихого, - розповідають організатори.

7. Станція метро "Львівська брама"

Понад 200 тисяч гривень

Пару років тому на станції проводили модний показ, тож прецендент вже був.

"Вартість буде немаленькою. Точніше зможете дізнатись, якщо письмово подасте заявку на ім'я директора. У вартість входитиме доставка ваших співробітників на закриту станцію і охорона тунелів, щоб ніхто із ваших не забрів туди випадково. Корпоратив може бути проведений лише у нічний час, поки не ходить метро", - розповіли у відділі з питань оренди.

Більше 200 тисяч гривень коштувало взяти у тимчасове використання цю станцію два роки тому. Враховуючи подорожчання долара, сьогодні розвага вийде зовсім недешевою.

8. Український дім

45 тисяч гривень

Будівля розташовується на Європейській площі у самому центрі Києва.

Установа має готові прораховані ціни на подібні заходи: на півсотні людей накриють столи із їжею та спиртним на 45 тисяч. Тридцять тисяч із них складе вартість оренди центральної зали.

9. Аквапарк

140 гривень - лише за вхід

У ТРЦ Dream Town аквапарк оформлено в стилі Парку Юрського періоду. Новий рік у купальниках із динозаврами здається теж досить вдалою ідеєю.

Перш за все треба буде заплатити за вхід. Окремо сплачується їжа та різноманітні сауни. На 50 гостей, за словами працівників аквапарку, необхідно п'ять аніматорів для конкурсів - 330 гривень за годину коштує кожен.

"Орендувати весь аквапарк можна лише вночі. Вдень ми не маємо права зачинятись. Вартість може скласти кілька сотень тисяч гривень. У Новорічну ніч ми працюємо до восьмої вечора, а зранку 1 січня відкриємось об 11-тій", - повідомила адміністратор, відповідальна за свята у закладі.

10. Межигір'я

550 гривень з особи

Не всі ще були у Межигір'ї? Посидіти у президентському кріслі та пошукати страусів Януковича можна виключно під час екскурсії. Орендувати його на Новий рік нам не дозволили, проте пообіцяли покатати на електрокарах та відвезти потім у найближче кафе для продовження "імпровізованої вечірки".

"Сорок хвилин їздитимемо на електрокарах, потім півтори години зможете погуляти у будівлях. Поруч непогане кафе. Після всього можемо відвезти прямо туди. До 26 грудня вільних місць достатньо, а далі - вже були заявки. Нічого не обіцяю - можуть бути навіть черги. І 31 грудня і 1 січня ми працюємо", - розповіли "екскурсоводи" по Межигір'ю.

Тож бажаючим приміряти "золотий унітаз" варто було б поквапитись із замовленням прогулянки.