Інтерпол відмовив у клопотанні Російської Федерації, яка просила оголосити екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в міжнародний розшук для його арешту та екстрадиції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook.

"Інтерпол взяв до уваги звернення Міністерства внутрішніх справ України і відмовив у безглуздому клопотанні РФ", - розповів Аваков.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, країна-агресор звернулася до Інтерполу і попросила оголосити Яценюка в міжнародний розшук, заарештувати його і видати Росії для подальшого суду.

Російські слідчі підозрюють Яценюка в тому, що нібито він під час бойових дій в Грозному (Чечня) розстріляв з автомата Калашникова російських військовослужбовців: 30 людей тоді загинули, а 13 отримали поранення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як стверджують російські правоохоронці, у той час Яценюк нібито був "членом озброєної банди "Мрія" і разом з нею "брав участь в атаках на військові підрозділи РФ" (в 1994 - 1995 роках).

МВС направило в Інтерпол листа, де говорилося, що представлена РФ інформація є недостовірною.

Яценюк пов'язує цю нападку Кремля зі своєю активною антиросійською позицією.