У неділю, 30 квітня, відбувся останній день однієї з головних подій 2017 року у світі кіберспорту - турніру з дисципліни Dota 2 The Kiev Major 2017.

В останній ігровий день пройшли вирішальні матчі - два півфінали і фінал.

У першому півфінальному матчі єдина команда з СНД Virtus.Pro зустрічалася з лідерами китайського регіону - колективом Invictus Gaming. Ще на стадії драфта Ведмеді почали перегравати свого суперника, вибравши нестандартні стратегії, до яких китайська команда була не готова. У підсумку, перемога VP з рахунком 2:0 і вихід у фінал.

У другому матчі 1/2 фіналу між собою зійшлися чемпіони світу 2015 року Evil Geniuses і тріумфатори трьох Major-турнірів OG. Тут також для визначення переможця знадобилося всього дві гри, і OG пройшли в наступний раунд.

Фінальний матч турніру чекали всі, адже в ньому зустрічалися одні з головних фаворитів на перемогу ще перед стартом турніру - Virtus.Pro і OG. Колектив у складі з двома українськими гравцями (VP) у вирішальному протистоянні мав неймовірну підтримку залу, однак поступився на першій карті своєму соперінку. Правда, після цього Ведмеді зібралися і взяли наступних дві.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

До першої в історії перемоги СНД колективу на Major-турнірах по Dota 2 залишалося виграти всього в одній грі, але досвідчений колектив OG перевернув хід зустрічі і не дав Virtus.Pro тріумфувати перед рідними трибунами, перемігши у вирішальних двох картах. У підсумку, рахунок 3:2 і OG стають тріумфаторами турніру The Kiev Major, вигравши 1 мільйон доларів і головний трофей - Mystic Staff.

Перший в історії Major-турніру в столиці України закінчився і залишив багато приємних спогадів всім тим, хто стежив за подіями весь минулий тиждень. Київська публіка здивувала весь світ тим, як вона може підтримувати команди. Атмосфера на іграх була неймовірна. Будемо сподіватися, що це не останній такий турнір і в столиці України ми побачимо коли-небудь ще щось подібне.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.ua публікував відеоролик про історію розвитку кіберспорту в Україні.