Державний секретар США Рекс Тіллерсон виступить адвокатом України в переговорах з Росією, а Вашингтон може приєднатися до "нормандскому формату".

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який зараз знаходиться в США.

За словами Клімкіна, він детально поінформував Тіллерсона про російську агресію в Україні, а також обговорив з ним варіанти вирішення конфлікту.

Більше того, міністр вважає, що США можуть приєднатися до України, Німеччини та Франції у переговорах з Росією. Водночас він зазначив, що головне – це результати переговорів, а не їх формат.

Клімкін пробуде у Вашингтоні до сьогоднішнього вечора, 10 травня. Цього ж дня Тіллерсон зустрінеться з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і обговорить питання України і Сирії. Клімкіна на переговори не запросили, але США пообіцяли, що захищатиме Київ.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Зараз потрібно, щоб Тіллерсон натиснув на Лаврова. Я сподіваюся, що у нього вийде. Можливо ми з ним зустрінемося після його переговорів з російською стороною", - уточнив Він.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Клімкін повідомив, що питання звільнення заручників є ключовим під час його візиту в США.