Незважаючи на поразку в поєдинку за титули чемпіона світу за версіями IBF, WBA і IBO проти британця Ентоні Джошуа, Володимир Кличко заслужив схвальні відгуки від своїх колег зі спортивного цеху, журналістів та любителів боксу.

Всі відзначають характер Володимира, його волю до перемоги і відданість спорту. А також – неймовірну спортивну форму 41-річного українця та його унікальні досягнення.

"Володимир віддав бою все, і це говорить нам про неймовірний характер цієї людини з великої літери!", – написав у своєму Твіттері один з кращих боксерів усіх часів і народів Шугар Рей Леонард.

"Кличко був і завжди залишиться великим чемпіоном", – говорить легендарний американський боксер Оскар Де Ла Хойя.

"Скільки ж характеру проявив Кличко? Його не можна не поважати. Тримай голову гордо, брат", – підтримав українця легенда британського та світового боксу Леннокс Льюїс.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Володимир Кличко – один з кращих боксерів усіх часів. Легендарні боксери Алі, Луїс, Демпсі та багато інших вже нічого собою не представляли в віці 41 року. А Володимир хоч і програв, показав себе у всій красі, виявив гідність і показав високий клас поведінки", – вважає відомий ринг-анонсер Майкл Баффер.

"Віддаю шану Володимиру Кличку, який завжди буде великим чемпіоном, незалежно від того, він залишиться в боксі, чи буде прагнути до вершин в чомусь іншому", – пише легендарний шахіст Гаррі Каспаров.

"Який же боєць і воїн Кличко в 41 рік", – написав у Твіттері Джеймі Каррагер, екс-футболіст Ліверпуля.

"До бою, я виходив з того, що після дострокової поразки Кличко напевно завершить кар'єру. Однак, з огляду на те, як протікав поєдинок, я вважаю, що світ хоче побачити бій-реванш", - пише в Spiegel Online Мальті Мюллер-Міхаеліс. На думку журналіста, Кличко виглядав краще, ніж він очікував, і міг перемогти Джошуа, якби діяв послідовно після нокдауну в шостому раунді. Найважливіше питання - чи зможе Кличко після технічного нокауту знайти достатню мотивацію, щоб ще раз повернутися. Складно, але не неможливо, стверджує автор.

"Коли Кличко все ж піде на пенсію, кожен атлет в світі повинен піти до нього на курси" Як вести себе з гідністю", – зазначає журналіст Бі-Бі-Сі Ден Уолкер.

"Володя – це легенда. Легенда всього світового боксу. Він ще раз продемонстрував це сьогодні. Бої можна вигравати, можна програвати. Але так, як він сьогодні провів цей бій, яку форму він показав - я тільки можу пишатися ним", – прокоментував бій головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Володимир Кличко побив рекорди Тайсона, Льюїса та Алі.