Ще один доказ того, що Кремль намагається зіпсувати українсько-польскі стосунки, потрапив у руки правоохоронців.

Цього разу мова йде про інструкцію щодо перекриття дороги Львів - Рава-Руська біля села Гряда Жовківського району, що намагалися влаштувати півтори сотні осіб з плакатами з написом "Припиніть геноцид поляків в Україні", повідомив на брифінгу начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Валерій Середа.

За його словами, у кураторів акції, спрямованої на розпалювання ненависті між українцями та поляками, були не лише інструкції, як діяти, а й квадрокоптер, щоб зняти картинку для преси, в тому числі і для показу подій в сусідніх країнах.

В інструкції пояснювалося, як треба розставити людей на місцевості, тут же містилася схема території біля села Гряда.

Поки пікетувальники ходили по пішохідному переходу, правоохоронці їх не займали, але коли вони почали витягувати шини для підпалу на дорозі та виставили провокаційні плакати, поліцейські почали діяти.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Середа зазначив, що СБУ відслідковує замовників акції і вже має попередню інформацію з цього приводу.

"Зараз вже чітко встановлено особи. Будуть порушені кримінальні провадження. Спецслужби ворога працюють тонко і затягують у тенета різні патріотичні організації та добровольчі батальйони. Побічним їх завданням також є компрометація цих організацій", – заявив головний поліцейський Львівщини.

Голова ЛОДА Олег Синютка додав, що в планах учасників протесту було ще кілька заходів, тож правоохоронці спрацювали вчасно.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, раніше СБУ повідомила про російський слід в інциденті, пов’язаному з обстрілом польського консульства у Луцьку.