У соціальних мережах не слід розміщувати деяку приватну інформацію, оскільки люди можуть використовувати її у своїх особистих цілях – не завжди добрих.

Про це пише Bomba.

Не варто вказувати в соцмережах точну дату народження. Її можуть використати для створення фейку вашої сторінки або шахрайства з грошима.

Крім того, експерти не рекомендують позначати сімейний стан, особливо статус: "вільний" або "у відносинах". До вас можуть почати "додаватися в друзі" різні мережеві колекціонери і боти. Особливо це небезпечно для жінок, оскільки, вказуючи статус "вільна", вона може видати те, що живе одна і беззахисна.

Розповідати про своє місцезнаходження також потрібно з розумом. Не варто вказувати рамки довгих далеких подорожей. Оскільки таким чином ви фактично запрошується злодіїв і грабіжників гарненько "поживитися" у вашому домі.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Також не варто розповідати малознайомим людям, що ви вдома один, а тим більше писати про це у відкритому доступі. Особливо це стосується дітей. Їм слід пояснити, що не можна говорити стороннім, коли дорослі повернуться з роботи, а також про те, де вони працюють і скільки заробляють.

Фахівці застерігають батьків також не публікувати в соцмережах фото дітей, особливо немовлят.

Чим ширше і різноманітніше інформація про вас у відкритому доступі, тим легше зловмиснику отримати від вас все, що йому потрібно.

Інформаційний портал "Знай.ua" раніше розповідав, як оновилися правила безпеки в інтернеті.