З настанням віку 30 років багато жінок впадають у панічний стан. Для одних цей вік дає можливість змінити своє життя, коли інші вважають інакше. Щоб пережити тривожний стан з настанням кризи 30 років і отримати з цього користь, розповість портал "Знай".
Не варто плутати кризу середнього віку і кризу 30 років, необхідно виявити ці симптоми і побороти їх.

Ближче до 30-ти багато жінок вже сформували сім'ю і мають певну роботу. Іншими словами, жінка вже визначилася в житті. Але є й інша категорія, де жінка не має сім'ї і задовольняється вільними відносинами. Такі дами часто б'ють на сполох і тривожаться, коли бачать прояв перших вікових зморшок, круги під очима і втомлений вигляд.

Справа в тому, що нинішнє покоління по-іншому ставиться до заміжжя і намагається не поспішати, коли люди більш старшого віку морально тиснуть на жінку, яка досягла 30-річчя, але не має сім'ї. Давні стереотипи заважають створювати нові, тому незаміжня 30-річна дівчина починає звинувачувати себе в тому, що досі не сформувала сім'ю. Часто дівчина робить неправильний вибір партнера для життя, посилаючись на те, що вже настав час, і треба якнайшвидше створювати сім'ю. Але найчастіше вибір чоловіка на таких підставах не робить сім'ю щасливою, і такі шлюби в основному розпадаються.

Американські вчені змогли зробити деякі висновки, розглядаючи особисте життя як низку стадій, що змінюють одна одну. У кожної з нас повинна стояти певна задача, яка не має формуватися виходячи з громадської думки. Цілі можуть бути різними, наприклад здобути довіру до світу, побудова кар'єри, пошук надійного партнера, з яким ви готові прожити все життя. Фахівці вважають, що до 30 років у жінки вже мають бути розставлені пріоритети, щоб криза цього віку не вводила в панічний стан, що призводить до стресів, безсоння.
Якщо симптоми кризи все ж почали проявлятися, психологи не рекомендують приймати антидепресанти, намагатися повністю змінити своє життя і поставлені цілі або терпіти цей стан, звинувачуючи себе у нещасливому житті.

Щоб вийти з цього стану, необхідно визначитися з цілями, розставити повністю пріоритети і зрозуміти, чого ви хочете добитися в цьому житті. Або створити велику сім'ю, або будувати успішну кар'єру. Медики не рекомендують хапатися за всі справи відразу, як правило, не вдається зробити одночасно і щасливу сім'ю, і гідну кар'єру. Виробляйте стратегію, порівнюйте своє життя до 30-ти років і зараз, моделюйте майбутнє таким, як ви хочете його бачити, і дійте, не звертаючи увагу на тиск оточення.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що психологи з'ясували: на відміну від чоловіків, які вважають себе старими у 58 років, жінки набагато раніше починають панікувати через це.