Нова знахідка археологів говорить про те, що батьківщиною пива та вина був стародавній Китай. Група американських та китайських вчених під час розкопок доісторичного села Цзиаху знайшла керамічний посуд із залишками алкоголю.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Під час досліджень та проведення необхідних аналізів, виявилося, що у 16 посудинах понад деавять тисяч років тому зберігали алкогольні напої.

Аналіз хімічного складу речовини підтвердив, що головними інгредієнтоми напою були рис, виноград та мед. Таким чином, фахівці припускають, що міг бути "прародич" сучасного вина.

Тепер вчені переглянуть теорію стосовно першовідкривачів алкоголю, якими вважали мешканців Близького Сходу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", студенти Стендфорського університету відновили старовинний рецепт пива, який варили у Китаї 5 тисяч років тому.