Два основних мотиви з боку Росії для ліквідації колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова озвучив в інтерв’ю німецькому виданню Bild генпрокурор України Юрій Луценко.

По-перше, одіозний екс-депутат-втікач планував створити в українській столиці Центр опору для викриття корупції у рядах ФСБ Росії. Зокрема, він не раз заявляв про публічний обіг наркотиків.

По-друге, кілер Вороненкова Павло Паршов тісно контактував з терористами на окупованому Донбасі і незадовго до вбивства їздив туди.

"Я не кажу, що вбивця був російським агентом, однак він міг бути ним протягом тривалого часу перебуваючи в Національній гвардії України. Коли ми заарештуємо його спільників, то дізнаємося більше", - підкреслив Луценко.

У той же час він підкреслив, що має погані новини і для Януковича, і для Путіна, оскільки свідчення, які встиг дати незадовго до вбивства Вороненков, будуть використані на судовому процесі, що незабаром розпочнеться.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в Генпрокуратурі розповіли, яке значення мав Денис Вороненков для слідства у справі про держзраду Віктора Януковича.