У Кремлі давно оцінили наслідки зміни курсу України на Європу, тому єдиним козирем у підриві державності російська влада бачить колишнього президента-втікача Віктора Януковича, промови якого почали активно транслювати місцеві ЗМІ.

Про це повідомляє УНІАН.

Такий "путінський туз у рукаві", як екс-регіонал, застосовується Кремлем з однією метою: донести пропагандистські заклики щодо окупованих територій не тільки російським глядачам, а й міжнародній спільноті.

Чергове інтерв'ю Януковича в Ростові-на-Дону тільки підтверджує це, адже він висловив усі тези Кремля, включаючи заклики на підтримку сепаратистських мітингів, федералізації і навіть розкритикував українські вибори.

Підтримують таку позицію і в МЗС РФ, але експерти попереджають, що позаблоковий статус, до якого закликають російські дипломати, суперечить законодавству та загрожує безпеці України.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Щоб хоч якось виправдати такі чіткі вказівки провладної кремлівської верхівки, колишній президент-втікач заявив, що Росія нібито "створює умови для розвитку демократичного суспільства", при цьому звинувативши опозиційні сили у брехні.

У підсумку Янукович взагалі відхрестився від злочинів під час Революції Гідності, запевнивши, що ніякого відношення ні він, ні його оточення до подій на Майдані не мають.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Янукович розкрив подробиці особистого життя після втечі з України.