Президент Білорусі Олександр Лукашенко наголосив, що між його країною та Україною ніколи не буде ворожнечі. А білоруси з'являться на українській території лише на тракторі.

Про це Лукашенко повідомив під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком в Чорнобилі, передає прес-служба українського глави. Він зазначив, що українці ніколи не були чужими людьми й у злагоді жили по сусідству з Білоруссю. Лукашенко додав, що білоруси можуть приїхати в Україну "тільки на тракторі, допомогти".

"Ви (звернувся він до Порошенка –ред.) допомагаєте нам, ми допомагаємо вам. Ми будемо працювати лише заради миру. У нас немає іншої цілі. Ми рідні люди. Це позиція всього білоруського народу", - наголосив білоруський президент.

Лукашенко заявив, що потрібно якнайшвидше зупинити всі міжусобиці та не з'ясовувати стосунки за допомогою зброї. Він сказав, що Білорусь робити все для того, аби між країнами завжди панував мир.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Петро Порошенко та Олександр Лукашенко приїдуть один до одного з офіційними візитами. Глава Білорусь приїде першим до України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще