Білорусь зацікавлена ​​у співпраці і готова розвивати діалог з НАТО. Це допоможе країні протистояти міжнародним загрозам.

Про це повідомив президент країни Олександр Лукашенко під час звернення зі щорічним посланням до білоруського народу і Національних зборів, передає "Белта". Він акцентував увагу на тому, що поодинці протистояти викликам сучасного світу досить важко.

"Інтересам Білорусі відповідає і покрокове поглиблення діалогу з військовим блоком НАТО. Це важливо для зниження потенційних ризиків з урахуванням, що натовські структури знаходяться вже у наших кордонів", - пояснив Лукашенко.

Він додав, що обидві сторони повинні робити кроки назустріч один одному. Але в той же час білоруський президент не має наміру відмовлятися від військового співробітництва з Росією. Лукашенко заявив, що воно триватиме на нинішньому рівні і в подальшому.

Позиція білоруського президента кардинально змінилася щодо НАТО. У 2014 році він заявляв, що вступ України до складу Альянсу буде однією з головних небезпек для Білорусі.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Білорусі Олександр Лукашенко різко відреагував на заборону поставок м'яса в Росію.