Президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно завітав до України й приїхав Чорнобильську АЕС. Він зустрівся з українським главою Петро Порошенком й обговорив важливі стратегічні питання, а після цього відправиться до Москви.

Про це повідомив експерт-міжнародник Олександр Хара, передає Gazeta.ua. Лукашенко говорив з Порошенком про припинення збройних конфліктів та про зміцнення дружби між українським та білоруським народом.

Але експерт зазначає, що Білорусь є союзником Росії й невдовзі мають відбутися їх спільні військові навчання. Це, за його словами, становить загрозу Україні, оскільки маневри можуть перерости в наступальну операцію. Він додав, що Порошенко на діалог з Лукашенко штовхає співпраця у військовій сфері. Деякі компоненти для устаткування ЗСУ закупляють у Білорусі.

"За часів Ющенка Лукашенка вважали останнім автократом Європи. З ним майже не спілкувалися й зустрічалися поза межами Києва. Зараз Київ підкреслює важливість цих взаємин. Не робить заяв про порушення громадянських і соціальних прав білорусів, коли розганяли мітинги. Також президенти говорили про Мінські домовленості, які вигідні Кремлю. А Лукашенко ще потім розповість Путіну, що тут довідався", - пояснив експерт.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси можуть прийти на територію України, але лише на тракторах.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще