В Лукашенка та Путіна запланована зустріч на 3 квітня у Санкт-Петербурзі на фоні охолодження теплих стосунків між Білоруссю і Російською Федерацією з питань інтеграції та газу, повідомляє Радіо Свобода

Останні кілька місяців запам'ятались критикою Росії з боку президента Лукашенка, зокрема, коли в березні виник конфлікт щодо цін на російський газ, він заявив, що "ніхто не може поставити країну на коліна". За місяць до цього «Бацька» звинуватив Путіна в порушенні домовленостей і зловживанням своїм положенням постачальника енергоресурсів, щоб «схопити нас за горло».

З моменту початку функціонування Євразійського союзу в січні 2015 року, Росія встигла подвоїти ціну на газ для Білорусі.

Лукашенко також підкреслив, що Мінськ може припинити свої тісні зв'язки з Москвою, яка користується Білорусією як буфером між НАТО і Росією, якщо остання заведе конфлікт надто далеко.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", Республіка Білорусь заявила про вихід з Євразійського економічного союзу і Організації договору про колективну безпеку. Більше того, Білорусь офіційно заявила, що відтепер не має наміру залишатися членом Союзної держави - тобто вирішила припинити своє членство відразу в трьох утвореннях за участю Росії.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще