Колишнього народного депутата від партії "Народний фронт" Миколу Мартиненка відпустили на поруки його колег по фракції та міністрів.

Про це повідомляє "Українська правда". Відповідне рішення 22 квітня ухвалив Солом'янський районний суд Києва.

"Відмовити в задоволенні клопотання, застосувати до Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів та міністрів", - прочитав рішення суддя Олексій Бобровник.

Суддя зобов'язав екс-нардепа надавати дані про зміну місця проживання, а також з'являтися на виклики для слідчих дій. Крім того, Мартиненку заборонили спілкуватися з особами, які фігурують в матеріалах слідства. Він має здати всі документи, за якими може покинути територію України.

Суддя Бобровник наголосив, якщо підозрюваний втече, то поручителів змусити заплатити грошове стягнення.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подаватиме апеляцію на рішення суду. Сам Мартиненко залишився задоволеним рішенням й заявив про "перелом тенденції, коли людину пакують одразу після оголошення підозри".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в НАБУ поскаржились на депутатів "Народного фронту", які чинять тиск на суддів та правоохоронців.