Вченим із США, Болівії, Німеччини та Перу вдалося з'ясувати, де живуть найздоровіші люди на Землі. Виявляється, люди з племені Цимане мають відмінне самопочуття і саме здорове серце.

Причиною цього є особливості харчування представників цього племені. Аналітики з усього світу побували в більш як 50 селах племені Цимане, з метою дослідження їх стану здоров'я.

Перевіривши близько тисячі осіб вікової категорії від 45 до 95 років, удалося з'ясувати, що 85 відсотків з них не мали жодних проблем із серцем. А лише 13 відсотків мали низький ризик серцево-судинних захворювань, у 3 відсотків - помірний ризик. Вчені порівняли стан здоров'я племені Цимане і жителів Америки, які мають високий ризик серцевих захворювань.

Популярні новини зараз
Мобілізація після 60 років: нардеп сказав, чи планують залучати пенсіонерів "Такого в історії не було": експерт назвав міста, на які наступатиме армія росії Депортують одразу в ТЦК: Польща почала висилати українців - кого вже чекають на кордоні Заброньованим почали розсилати повістки: кого чекає "автоматична" мобілізація
Показати ще

Фахівці вважають, що запорука довголіття пов'язана з харчуванням і способом життя. В основу їх раціону входять складні вуглеводи - 72 відсотки, і лише 14 відсотків жирів і 14 відсотків - білка. Основними продуктами харчування племені є рис, різноманітні горіхи, пісне м'ясо, кукурудза, банани. Продукти, багаті клітковиною і вуглеводами, необхідні для людини. Якщо порівняти раціон харчування племені і наш, то ми вживаємо в середньому 52 відсотки вуглеводів, 34 відсотки жирів і 14 відсотків білків. Цимане не вживають спиртні напої та не палять, що характерно для довгожителів.
Ще одним позитивним фактором вважається активний спосіб життя і умови, в яких вони проживають. Представники племені постійно полюють, збирають фрукти, обробляють землю, вирощують худобу, тому в середньому один житель у день робить 15 тисяч кроків.

Незважаючи на гарний стан серцево-судинної системи, у жителів болівійського племені немає елементарних санітарних умов, які шкодять здоров'ю.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що кожна крупа до обробки має лушпиння. Після певної обробки з рису знімається лушпиння, і він стає білий. З коричневого рису лушпиння не знімають, тому він відрізняється кольором і своїми властивостями. Колір рису не має особливого значення, завдяки кольору ми можемо відрізнити один вид від іншого. Весь секрет - у самому лушпинні. Лушпиння містить безліч корисних мікроелементів і заліза, що сприятливо для нашого організму.