Сьогодні вранці, 6 квітня, голова Національного банку України Валерія Гонатерва в черговий раз підтвердила намір згодом залишити посаду. Рішення щодо відставки голови НБУ приймає президент України, а затверджує Верховна Рада України.

Про це повідомили у прес-службу НБУ, коментуючи ажіотаж, щодо відставки Гонтаревої.

Крім того у НБУ засудили ранкову акцію біля помешкання чиновниці.

Зазначається, що ця акція – чергова спроба натиснути на політику Національного банку та особисто Валерію Гонтареву.

З огляду на порушення, НБУ звернеться із відповідною заявою про злочин до правоохоронних органів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми також вимагатимемо вжити заходів у зв’язку з безпрецедентною бездіяльністю Національної поліції України, яка проігнорувала виклик на місце подій", - наголосили у Нацбанку.

Крім того, у регулятора додали, що НБУ завжди відкритий до діалогу із громадськістю та готовий надати роз’яснення та інформацію у законний та конструктивний спосіб.

"Для цього учасникам акцій, які бажають діалогу, не потрібно влаштовувати показові вистави для подальшого розповсюдження у російських соціальних мережах, зокрема "ВКонтакте", - підкреслили у НБУ.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", вранці, 6 квітня, два десятка молодих осіб намагалися перешкодити виїзду на роботу Валерії Гонтаревої, заблокувавши проїзд її автомобілю, та пошкодили їх майно.